Jdi na obsah Jdi na menu

Klement Gottwald-Stále je v Praze

Dnes jsem pro vás připravil článek o tom, že i dnes...skoro po 24 letech od pádu komunistického režimu....se v Praze setkáte s upomínkami na Klementa Gottwalda .... tohoto "velkého komunistického vůdce"

Nemělo by se proti těmto připomínkám bojovat a odstranit je, abysme je neměli na očích?


Připomenutí  první - pamětní deska na bývalém kině Domovina

První připomenutí Klementa Gottwalda je v Praze-Holešovicích, kde na bývalém kině Domovina v pražské ulici Na Maninách pamětní deska dodnes připomíná, že zde byl na V. sjezdu v roce 1929 zvolen do čela komunistické strany jeden z pozdějších prezidentů republiky Klement Gottwald. I když se to mnoha lidem nelíbí, zdá se, že tento malý památníček komunismu z domu jen tak nezmizí.

Teda já bych v tom domě nechtěl bydlet.


 

A máme tu připomenutí druhé

Připomenutí druhé - Olšanské hřbitovy - hrob Klementa Gottwalda

Na Olšanských hřbitovech je spolu s dalšími slavnými komunisty (Gusta Fučíková, Marta Gottwaldová, Marie Majerová) uložen Klement Gottwald. Poté co se jeho mumifikované tělo začalo rozpadat, byl v roce 1962 zpopelněn. Po Sametové revoluci byly jeho ostatky uloženy zde v tomto hrobě.

KSČM se dodnes hlásí k odkazu Klementa Gottwalda a při shromáždění k výročí založení komunistické strany vedoucí představitelé kladou kytice na jeho hrob.

Zde celá fotogalerieNo není to opravdu zajímavé, že v Praze jsou tyto přípomínky Klementa Gottwalda a že se něco nedělá pro to, aby byly odstraněny.

Zde celá fotogalerie

Vždyť on měl největší podíl na tom že byly vedeny procesy s Miladou Horákovou, Rudolfem Slánským a dalšími, které nakonec poslal na šibenici.

Tak to je taková smutná ZAJÍMAVOST PRAHY ... ale bohužel to tak je.